Cuma, Ocak 05, 2007

Askerden dönerken

Almısım teskereyi bir heves ocak 24. koştum diyarbakır havaalanına, bir umut ama uçak seferleri kar buz ve sisten dolayı iptal. 6 ay boyunca nefret etmisim zaten sehirden (askerliğimi yapıyor olmaktan dolayı) bağlasalar durmam. onur air e bilet almıstım, saati geldi geçti sefer iptal. kostum pegasus var sırada ona bilet aldım bir iki saat geçti baktım o da iptal olacak aynen dısarı çıktım taksiye atladıım gibi otogara. otogar dediğim de bizim köyün otobus durağı daha bi derli toplu temiz durur zannımca. kapıdan adımımı atmamla 15 tane adam 6 ay boyunca alısamadığım o şiveleriyle üzerime cullandı biri kolumu cekiyor biri omuzumdan yapışmış abi gel nereye gitcen ankara mı istanbul mu? bi yandan korkuyorum işlemişler beynimize her çarşıya çıkışımızda aman dikkat bilmem ne bi anda kendimi bööle bir hengamenin içinde bulunca ne yapcaımı şaşırdım dokunmayın ulen die barıyorum adamlar ben baırınca sinirlendiler bi de ne diyon lan sen falan demeye basladı 2 3 tanesi eyvah dedim burda postu deldirioruz adamlar elbiselerimi parçalayacak kadar agresifçe kendi firmalarına beni kapmak için uuraşırken sanki hasar gören ben değilim bi de tersleyince üste çıkmadılar mı ben iice dellendim bir yandan da böyle koridor bir yerdeyiz, genişçe, sağda sıralanmış turizm firmalarının "yazıhaneleri" var onları kesiyorum. çantama mukayet olmaya calışıyorum ve düşünüyorum falan, beyin maksimumda çalışıyo. ( bu da neki diyorsanız anladınız; ben bu kadar zekiyim napem) herneyse güç bela bir silkindim ve eli yüzü biraz düzgün gördüğüm bir ofise doğru adamları sürükledim ve kendimi zor bela içeri attım. Oraya yöneldiğimi görünce zaten oranın adamı anladı hemen inceden beni korumaya geçti ve postu bir iki hafif zedelenmeyle kurtardık. aldım bileti oturdum ama 4 saat var. plan şu adanaya gidecem ordan uçağa binecem. inceden ulan kalsaydın uçak seferleri baslayana kadar ne sabırsız bi adammıssın die kendime küfür ediom bi yandan hala endiseli etrafı kesiyorum bir yandan tuvaletim gelmis yazıhaneden dısarı çıkmaya korkuyorum neyse o halde otobusun vakti geldi bindik gittik (bu postu bana anımsatan bir kaç post onceki o otobus ve film olayı) muavin bir süre sonra film koydu ve ne olsa beenirsiniz? hababam sınıfı askerde.. !"^$%&'()=?_

8 saatte adanaya gittim adana hava ii görünüyor gidersin havaalanına gecenin 11 i mi ne bu sefer de istanbuldaki pistin buzlu olmasından dolayı uçuş iptal o gün içinde istanbula ulaşmayı başaramamıştım.

24 yorum:

zzeinepp dedi ki...

eğer bu 2006 Ocak 24se; ben de aynı tarihlerde iptal olan uçaklar yüzünden doğu eğitimlerini ertelemek zorunda kalmıştım..
malatyadan başlayıp, diyarbakır,urfa, antep, adana, mersin yapacaktım ama baharda gidebildim maalesef..çoook güzeldi :))
aynı tarihlerden mi bahsediyoruz?

Ned Dorsey dedi ki...

Vatansız Kralları da askere alıyorlar demek ki:))

Yer altı trenleri önersek ki acaba ulaştırma bakanlığına.? Böylece kar-kış-kıyamet olsa bile en azından insanlar trenle gider gelir gideceği yere. "Rayların üstünü kar basmış, yarim yolda kalmış" gibi türküler de pek his aşılamaz o zaman insanlara.

Ne dersiniz? Hem Zeynep de eğitimleri ertelemez böyle olursa.
Peki trenden indikten sonra otele nasıl gidecez diye sorarsanız, orasını bilemiyorum:P

zzeinepp dedi ki...

yeraltı treni mi? hmmm.. değişik olurdu..biraz ürkütücü gibi geldi ama bana..neyse yanıma birini alırım artık napalım..

oralarda fazla otel şansın yok zaten; diyarbakır dedeman vardı bi..onu da kime sorsan gösterir..
Ned'e sorma :P

Vatansız Kral dedi ki...

2 zeynep : evvet efenim aynı tarihler :)

2 herkeş : d.bakıra giderseniz bilmiom kebap lahmacunla aranız nasıldır ama dandik bir yer gibi görünse de karizma kebaptan lahmacun yenir derim :) kalınacak otel olarak ta dedeman çok gereksiz bir lüks bence miroğlu otel vardı gayet uygun hem otobüs hem gezi rehberi sufer bi site olduk valla :)

2 ned : define metro?

Murat Kaya dedi ki...

Yeraltı treni. Metro şehiriçi hattı, yeraltı treni ise şehirlerarası. Nasıl? Metroda oturacak yer sayısı çok yok bi de kompartıman denen nesne eksik.

Zaten gezi rehberi misyonumuz da var:) Neden olmasın.

Bu yüzden çeşitli şehirlerden giriş olması sanırım hizmet açısından daha iyi olacaktır zira kimin yolu nereye düşer belli olmaz. "Otobüste'de okumuştum ben, Denizli'de dolmuştan inmek için zile basıyormuşsun" diye bir bilgi ile Denizli'ye gitmek artı bir değerdir mesela.

Ya da Diyarbakır'da "ne yiyeceğiz" diye düşünmemek artı bir bilgidir diyorum. Karın doyurur yani.

@Zeynep: Ürkütücü olmaz ki. Camları televizyon ekranı olarak kullanacaklar. Sen denizaltından gidiyormuş gibi bir hisse kapılacaksın görüntüye bakarak. Üstelik içerisi aydınlık. Tek kötülüğü belki sigara içememek olur ama olsun, ben ona da bir çözüm buldum. Sigara içme odaları yapıp, üstüne baca koyarsın. Olur biter. Kimse havasız kalmaz, yer altı da dumanı emer. Emmezse ona yeraltı denmez:)

Vatansız Kral dedi ki...

2 ned ve herkeş : şehirlerarası bol yolcu koltuklu ve daha çok vagonlu metro diyorsun yani. hmm.
olabilir ama ne gerek var ki. onun yerine insanlar arada kar kış yaamur olduğunda gidecekleri yerlere gidemeseler ve benim ordan oraya kendimi atmam gibi olağanın dışına çıkmak zorunda kalsalar daha iyi değil mi bence kesinlikle daha iyi. düşünsenize mükemmelleşmiş ve kristalleşmiş bir dünya atmosfer olayları bile hayatı hiç bir şekilde değiştirmiyor ne kadar sıkıcı. kar yağdığında okulların tatil olma ihtimali diye birşey olmazsa bir öğrenci olup da kar yağmasını beklemenin ve kar yağdığında acaba tatil olcak mı diye heyecan duymanın olmaması gibi berbat birşey. hayatı planlamak sonra da o planlarda öngörülemeyen herşeyle mücadele etmek hayat ve onu keifli yapan değil mi planlayıp herşey de plana göre giderse esprisi nerde bunun.. isdemem ben şehirlerarası bol yolcu koltuklu ve daha çok vagonlu metrodan.. :)

şahika uğurlu dedi ki...

ned sanırım bana söylenirken sen farketmeden bilimkurgucu olmuşsun da haberin yok:)
sahiden, bugün trenleri yeraltından geçirirsen yarın iş şehirlerin üzerini kubbeyle kaplamalara falan varır ki aman aman dikkat etmek lazım

zzeinepp dedi ki...

bizim bayiler beni bi yere götürmüştü ama adını unuttum şu an; bu kadar hızlı servis ve lezzetli et yememiştim; harikaydı..hatırlayınca yazarım; adını unutabilirim ama tadını asla :)

evet dedeman pahalı ama ben şirkete ödetiyorum iş için olduğundan :)

zzeinepp dedi ki...

heh buldum..
diyarbakır; özler et lokantası..
eğer diyarbakıra giderseniz yemek yemeden gelmeyin sakın..gelmeyin orda kalın :P

Ned Dorsey dedi ki...

@Şahika: Sana söylenmedim canım, öylesine bir esinti geldi ben de pencereye baktım sadece. :) Şehirlerin üzerine zaten kubbe gerekecek bir gün. Total Recall boşuna çekilmedi. Faydası da olur, temiz hava pompalarlar işte, firesiz.

@Zeynep: Adres bilgilerini de almak işe yarıyor di mi bu durumlarda?:) Giden olursa paket yaptırıp buraya getirene kadar soğur mu? Soğursa tadı çıkmaz mı?

@Vatansız: Sona kalan dona kalırmış:p Doğru diyosun, topa minimum müdahale ile golü atmak daha büyük maharet ister.

zzeinepp dedi ki...

yazılı adres yok, giden varsa haber etsin ben de giderim onunla orda gösteririm yolu :)aklımda var sadece adres..
nasıl fikir ama?.

Vatansız Kral dedi ki...

otobuste blogunun birinci yılı kutlamalarında otobusle istanbuldan ankara falan uğraya uğraya diyarbakıra gidelim kebap yer doneriz :)
donuste de nedin yeraltı treni bitmis olursa onla doneriz

Deniz Ural dedi ki...

Ankara'ya uğramayan na böyle olsun.

(-Nasıl olsun?
-Eh, orası sizin yaratıcılığınıza kalmış.)
:)

Vatansız Kral dedi ki...

demin aynaya bakıodum garip bise carptı gözüme kocaman na böyle yazıodu anlam veremedim !?

Mine Yaman dedi ki...

Noluyoo burdaaa :)

Deniz Ural dedi ki...

:) Neyse vazgeçtim, ben kendim gelirim.

Vatansız Kral, çok cehennemvari anlatmışsın yahu. Yazıhanelerden içeri çekilen ve bir daha görünmeyen insanlardan falan bahsedeceksin gibi geldi okurken. O kadar da korkunç olmadığına inanmak istiyorum.

Murat'ın önerisine de katılıyorum. "İstanbul otobüslerinde Akbil diye bir şey var, sakın oradaki bilet kutusuna atmaya çalışmayın" (yaşanmış örnek) tarzı öneriler bir sürü kişinin işine yarayacaktır eminim. Zira böyle bilgileri ancak çevreden sorarak alabiliyorsunuz, nette niye olmasın? En çok da buraya yakışır doğrusu ;)

Vatansız Kral dedi ki...

2 deniz : yani elbette o kadar korkunç diil ama gercekten de kapıdan girince bi 10 kisi etrafımı cevreledi ve cantamdan tutup abi gel neree gitcen die 10u birden sormaa basladı tersleince de birden sinirlendiler aslında korkunçmuş yaf ehuhe bi de buna askerliin bitmis olması ve kısacık asker saçlarla ortada 12 gibi dolasmanın verdiği durum eklenince korkunç ya otogarda çok berbattı. cidden oralara adam gibi yatırım yapmak her köşebaşına okul acmak lazım 50 sene ciddi bir planlama ve yatırımla güzel yerler olabilir. doğunun parisi diyarbakır ha hahahaha paris diye adanaya falan götürmüşler bu lafı edeni sanarım.

2 herkeş : comment rekor denemesi yapıoruz ha geyret saygıdeer yolcular :)

2 herkeş strikes back : otobüse biletsiz binenler tespit ettim postları görelim :)

Ned Dorsey dedi ki...

:)
Ücret vermeyen kaldı mı? Arkalardan ücret vermeyen diyom. Hoop, arka sıra.

====> sinirlenmeye yatkın şoför.

zzeinepp dedi ki...

deniz, biz geliriz ankara görmek ii gelir bu kötü karışık kalabalıktan sonra hem :)

sonra da diyarbakıra gider surlara çıkarız, ata köşkünü gezer, yemek yer döneriz uyur uyanık :)
gelince de yazarız hepsini..
olmaz mı?

Deniz Ural dedi ki...

Oo, olmaz mı Zeynep?
Bol bile gelir. :)

Ned Dorsey dedi ki...

Mümkündür. Yapılabiliritesi (lafa bak) yüzde kaçtır? Hesap makinelerimizi çıkaralım :)

Madem öyle bir şey olacak, Deniz niye Ankara'da kalıyor? Yeraltı treni ile dönmek fikri de güzeldi Vatansız Kral.

zzeinepp dedi ki...

%50 yapılabilir..olasılık motivasyona göre artabilir..bi de uygun zamanı uydurmaya bağlı ama bi haftasonu uykusuz kalırsak yaparız..parmak hesabıyla bu kadar oluyo :)

Mine Yaman dedi ki...

Ben uykusuz kalamam Zeynep.. Yolda uyurum baksanıza tüm uykulu hikayeleri destekliyorum..
Aaaa :)))

zzeinepp dedi ki...

uyu kuzucum sen, benim omzum müsait :)
ben uyandırırım seni gelince..