Çarşamba, Şubat 14, 2007

Taksi Hikayesi - İndiren Şoför

Sevgili Meltem Yaşar'dan bir hikaye daha. Aynen iletiyorum. :)

Burcu ile Nişantaşı`ndan Tepebaşı`ndaki Nupera`ya gitmek üzere akşam 12:00 civarı bir taksiye bindik. Tam Ömer Hayyam geçidinin yakınına geldiğimizde taksiciye bir telefon geldi. Tak, sağa çekti, `İner misiniz?` dedi. A aaa… Üzerimize iyilik sağlık! Keserler orda adamı be… Öyle bir yer ki, ara sokaklara girip çıkanlar, travestiler apartman kapısında bekliyor bir bacak duvara dayalı, kafalarda rengarenk peruklar vs. Zaten daha geçen hafta gözümle görmüşüm aynı yerde takside ön koltukta oturan bir yolcuya yan sokaklardan şimşek gibi fırlayan genç bir çocuk saldırdı kulağındaki cep telefonunu almak için. Ama yolcu yaman çıktı, çocuğa "gelişine" bir tokat çaktı, çocuk geldiği gibi hızla geri koşup ara sokaklarda kayboldu. Hayatta inmem!

Dedim ki `Şoför bey, şurada az kaldı, Tepebaşı`na götürüverin. Yarı yolda, bu saatte iki bayan bırakılır mı burada?`. `Gidemem` dedi. Ben delirdim. `Ben sizin taksinize olmadık bir yerde indirin diye mi bindim? Nasıl insanlık bu böyle?` dedim. İnsan bile değilmiş, umurunda değil. Neyse, yolun karşı tarafına geçen sola doğru bir dönüş var, en azından oraya götürdü ve el frenini çekti, durdu. Yine `inin!` dedi. Gitmiyor, inmiyorum… Burcu gözleri ile bana `Bu taksici, dışarda karşılaşacağımız adamlardan daha tehlikeli! İnelim!` diyor. Sonunda indik ama bin kez küfrettim adama. Parasını da vermedim.

Haaa, esas hikaye sonrasında. Birkaç gün sonra başka bir taksiye bindim Ali Sami Yen`in yakınlarında, Nişantaşı`na eve gidiyorum. Bu olayı anlattım taksi şoförüne, `Yazıklar olsun yahu` dedim. `Bu adamın anası bacısı yok mudur? Onlara yapılsa ne yapardı Allah bilir? Yeminle söylüyorum adam bıraktı bizi gecenin yarısında oralarda.` dedim. O ana kadar sakin, beyefendi olan taksi şoförü tam da evin önüne gelmiştik, delirdi:
`Ablam, ben zevk için adam dövüyorum. Senin için adam öldürürüm. Al bakayım sen benim telefon numaramı. Sana laf söyleyen olursa ara beni, bitireyim onları anında` dedi. Zorla bana telefon numarasını yazdırdı. Ense kökümde beklediği için numarayı yazdım, `Yaz ablam, adımı da yaz` dedi, adını söyledi. Ama ben numarayı `Psikopat` diye de sakladım. Köşeden dönüp yok olunca da sildim :(
Meltem Yaşar

4 yorum:

Vatansız Kral dedi ki...

muhahah sufer
harika birşey ya
insanları seviyorum
rengarenk

Mine Yaman dedi ki...

Taksici alemi müthiş. Onlardan bize her gün hikaye çıkıyor.

Yalnız şu indirene sinir oldum, sen nasıl yolda bırakırsın yaa, Allah korusun....
Cıkcıkcık..
Plakasını alsaydın keşke, 154 Trafik. Bişiler yapıyorlar mutlaka...

Ned Dorsey dedi ki...

Taksici bu. Birisi yolcu indiriyor, öteki de "zevk için" adam indiriyor. :)

Yaa.

Plakayı alınca Alo Trafik hattına mı bildiriliyor bu tip durumlar Mine? Ben de sağda solda duyuyorum böyle şeyleri, bari kulaktan kulağa yayalım eğer varsa öyle bir şey. Birkaç taksici ceza alırsa, en azından böyle "döneklik" etmezler sonra.

Mine Yaman dedi ki...

Çok emin değilim ama mutlaka bir şey yapıyorlardır diye tahmin ediyorum. Devletin kurumları artık iyi işliyor. Ben trafikte gördüğüm herşeyi bildiriyorum Trafik'e. Gayet de nazik davranıyorlar, mutlaka yaptırımda da bulunuyorlardır diye tahmin ediyorum...