Cuma, Şubat 02, 2007

:(

İETT şoförü çarpıp öldürdü.

İstanbul Bilfen Lisesi 2. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Sinem Kalyoncu, dershaneye gitmek için geldiği Kadıköy Rıhtım Caddesi'ni karşıdan karşıya geçerken İETT otobüsünün altında kalarak hayatını kaybetti. İETT şoförü Yaşar Bababir tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı Yaşar Bababir hakkında, bir kişinin ölümüne neden olmaktan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Bababir, "Kadıköy'den yolcu alıp yola çıktım. Ümraniye son durağa yaklaşmıştım ki, İETT'nin sendika temsilcisi arayarak bir kazaya karıştığımı ve dönmem gerektiğini söyledi. Birine çarptığımı fark etmedim. Fark etseydim yoluma devam etmezdim" dedi. Mahkeme, sanık Bababir'in tutukluluk halinin devamına ve olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Anne Aysel Nermin ve baba İlhan Kalyoncu, kızlarının hayallerinin otobüsün altında kaldığını belirterek, "Nasıl olur da bir insana çarptığını fark etmez. İnsan yolda bir kediye bile çarpsa fark eder" dedi.

www.sabah.com.tr

3 yorum:

Deniz Ural dedi ki...

Kız otobüsün önüne geliyor görmüyorsun, onu öldürecek kadar sert çarptığın halde farketmiyorsun ve görmediğin için yoluna devam ettiğini savunuyorsun.

Benim bildiğim vicdan denen şey burada devreye girer ve sahibine der ki:

"Abi bak, nasıl olsa yakalandın. Suçunu kabul et, beni de rahat ettir. Böyle saçma sapan konuşmaya devam edersen bundan sonra başına bela olabilirim haberin olsun."

Vatansız Kral dedi ki...

otobüste yolcu var mıımıs?

Ned Dorsey dedi ki...

Allah korusun.