Perşembe, Şubat 08, 2007

Taksi Hikayesi - Her taksici paranoyak mıdır?

Geçenlerde Oky'ın postu ile aklıma gelmişti. Hazır unutmadan yazayım dedim.
Pofuduk paltolar var ya hani. Onlardan var üstümde. Çanta taşımamak için tüm zımbırtılarımı cebime tıkamıştım. Palto zaten pofuduk, cebimdekiler düşmesin diye de ellerim cebimde. Bu haldeyken bir taksi durdurdum. Ön koltuğa geçtim. (Arka koltuğa oturduğum zaman hem sohbet etmek zor oluyor hem de taksiye limuzin muamelesi yaptığımı düşünüyorum. O yüzden genelde ön koltuğa oturuyorum.)

Cebimde bir not defteri, birkaç CD, iki paket açılmamış sigara ve bir paket açılmış sigara, bir çakmak, bir kalem, bir adet telefon, bir paket Vivident sakız. Hiçbiri cebimden dökülmesin diye ellerim de cebimde yola çıktık. Oturur oturmaz şoförde bir gerginlik hissettim. Yan gözle beni inceliyordu. Mont pofuduk, eller cepte ve cepler belli ki dopdolu. "Ulan bu herif canlı bomba olmasın!". Aklıma bu geldi ve bir süre ses çıkarmadım. Cebimden sakızı çıkarıp ağzıma attım. O sırada adam bana "sigara içebilir miyim" diye sordu. "Tabi" dedim "ben de içeyim bir tane".

(Bu durumda çoğu taksici kendi içtiği sigarayı tutuyor bana ama onlarınki benim kullandığım sigaradan olsa bile almıyorum. Bu taksici bana sigara tutmadı. Bombacıya sigara mı tutulur, değil mi?)

Halk arasında, bir yerlerden empoze edilmiş bir "bombacı tipi" vardır. Genellikle saçlarınız ve teniniz kapkara ise, bu kapkara sakallar ve saç birbirine karışmışsa, asık suratlı iseniz, gergin görünüyorsanız vesaire vesaire... Sizi bombacı zannedebilirler.

Fakat bizim durumda, taksici bu özelliklerden sadece "üç günlük sakal" kısmına takılı kaldı sanırım. Haa bir de gittiğimiz yer Etiler!! Sakız çiğniyorum, gergin görünmüyorum, suratımda hiç bombacı ifadesi yok falan filan... Tek şüpheli yer pofuduk montum ve bu montun önünün kapalı olması. E hava soğuk, ne yapayım?

Şoförün gözünün önüne ertesi günün gazete manşetleri bir geliyor, bir gidiyor: "Akmerkez'de Canlı Bomba", "Canlı Bomba Takside Patladı", "Yine Sakar Bir Bombacı. Hedefi Bekleyemeden Takside Patlattı" (Tam gazete başlıkları oldu. Bir tane daha yazayım: "Canlı Bomba Takside, Etiler'e Giderken Patladı" - sevgili Şahin Tekgündüz'ü de anmış olalım:))

En sonunda şoför kararını verdi ve benim bombacı olamayacağıma kanaat getirdi herhalde ki : "Bu İstanbul'un trafiği de..." diye başladı muhabbete. İnerken bozuk para da verdim. Daha ne olsun? Pofuduk montla taksiye binerken montun önünü açıp göstermek gerekiyormuş. "Bak, canlı bomba falan değilim" diye. Ondan sonra cebinizdeki silahı düşürmemek için elinizi cebinizde tutarak yolculuğunuza devam edebilirsiniz tabi:)
["Kim cebinde silah taşır" sorusunu sormadığımızı varsayalım.]

Valla zor iş taksicilik. Helal olsun.

8 yorum:

Mine Yaman dedi ki...

Ay ben o pofuduk montlara bayılıyorum :)))

Adamcağız ne yapsın o kadar çok taksici gaspı oluyor, o kadar çok cinayet işleniyorki, temkinli davranmakta yarar var diye düşünmüştür.
Bu arada senin cebinde de o kadar çok sigara paketi (bir akşam için) olmasına şaşırmadım dersem yalan olur sevgili Ned'cim...

Vatansız Kral dedi ki...

Abi ben annamadım galba
annadıım ise
senin taksicinin seni canlı bomba zannetmesi paranoyası yaşaman
nie simdi taksici paranoyak oldu ki
adamın gerginlii o sırada çişi geldi ama tam sen el ettin ve kaçırmıyım bu müsteriide die olayı o gün içindeki 5 inci erteleyişi olmasından dolayı ise
neden olmasın diorum

washbra

Ali Sağlam dedi ki...

Yahu! Taksici seni ünlü bir dizi yildizina benzetmis olmasin :)

Deniz Ural dedi ki...

Cebindeki sakızları patlatsaydın!

Evet yazdım işte. Kendimi çok tuttum, Deniz dedim, bak dedim, çok kötü bir espri bu, kendine mukayet ol dedim. Ama ne oldu? Yine de
yazdım. Dur hatta bir de 'esprik yaptım' diyeyim de, yine tüyümü dikeyim.
:)

Neyse efendim, şaka bir yana (:P), bu ara çevremden duyduğum 'canlı bomba zannetme' olayları arttıkça arttı. Milletçe paranoyak oduk galiba. Pek haksız da değiliz. Yalnız, 'canlı bomba zannedilme'yi ilk kez duyuyorum. Genelde zanneden taraf panik olduğundan olsa gerek.

Ha bir açıverseydin paltonun önünü, adama niye film şeritleri izlettiriyorsun? Acımasız Ned, nıha haha haha dediğini duyar gibiyim.

(: :)

Ned Dorsey dedi ki...

Hehe. Sondan başlayayım bu durumda.
Deniz: Esprinin kendisi patlıyor işte.:) hehe. Güzeldi, güzel.

Ali: O nerden çıktı yaw? Kimseye benzemiyorum ki ben. Hem "ünlü" olsa herhalde ön koltuğa oturmaz değil mi? Anlamadım ben şimdi:)

Vatansız Kral: Valla pek "sıkışık" gibi değildi. Daha çok yan gözle bakıp "acaba mı" sorusuna cevap arıyordu sanki. Ben de "yaw adam beni canlı bomba zannetmesin" diye tepindim işte. O kadar. N'apayım daha?

Mine: Sigaralar, yedekte dursun diye. Uzun zaman gecenin köründe sigarasız kalırsan, bir daha olmasın diye böyle bir metod geliştiriyorsun istemeden..

Ali Sağlam dedi ki...

Ned
Ben futbolcu diyecektim ama ... yanlislikla dizi yildizi yazmisim :)

Aslinda futbol yildizi olacakti.

Valla neden boyle dusundugumu de bilmiyorum :))

Ned Dorsey dedi ki...

Futbolcu imajı çizmişim demek ki:) Ben de merak ettim şimdi bunu nasıl becerdiğimi. Sevgili Ali Sağlam, bilinçaltınızın derinliklerine inip acaba cevabı bulabilir misiniz. Ben çok merak ettim en azından:)

ali ihsan salih dedi ki...

Ya atıyosun gıbı geldı bu hıkayede ilginç bir taraf yokki.Kendi kendine gelin güvey olma gib bişey anlamadım ama. ..?