Salı, Şubat 13, 2007

Patak :)

Zeynep'in hikayesini okuyunca aklıma geldi. Bir gün okuldan 4 -5 arkadaşım Taksim'den otobüse biniyorlar. 110'a. Taksim - Kadıköy.
Otobüste bir çocuğun telefonu çalıyor. Bunlar ayaktalar çocuk (kii çocuk dediğime bakmayın bizimkiler 22 - 23se çocukta o kadar işte) ise o 4'lü koltuklarda önlerinde oturuyor. Telefon çalınca bizimkiler uyarıyorlar ama çocuk sadece sesini kısıyor, bunu fark eden arkadaşlarım tekrar çocuğa dönüp;
'Telefonun sesini kısmak, kapatmak demek değildir' diyee bilmişlik yapıyor bir de.. O an fark ediyorlar ki çocukta yalnız değil.. 6 -7 kişi de çocuğun arkadaşları var. Hasanpaşa'da Göztepe'ye devam etmek için otobüsten indiklerinde çocuk ve arkadaşları da iniyor.. Sonra daa bir güzel bizimkileri benzetiyor..
Sonradan bana anlattıklarına göre açık açık dayak yedik, diyor bizimkiler. Hatta erkeklik gururunu falan silip gidip polise şikayet ettik, abii biz dayak yedik, otobüsten inip bizi dövdüler diyee :)
Hatta polis başta bunlarla dalga geçiyor, koskoca adamlarsınız gelip şikayet etmeye utanmıyor musunuz diye sonra da bunlarla birlikte dayakçı çocukları arıyor ve Kadıköy de buluyor.. Bir güzel şikayet dilekçesi yazıyor bizimkiler, poliste gerekeni yapıyor...

10 yorum:

Ned Dorsey dedi ki...

"Otobüs anarşisi" diye başlık atsan olurmuş yani.

Bir zamanlar otobüslerde "Cep telefonu açık olan yolcu, kazaya sebep oldu" diye gazete küpürlerini kullanıyorlardı "caydırmak" için. Bu tip haberleri de koysalar bari. "Otobüste cep telefonu anarşisi".

Yetkililere sesleniyorum.

Cep telefonunu bile bir anarşi aracı olarak kullanan zihniyetlere de bir kınama.

Hayır, yaşı ileri olanlar da güçlerine güvense aynen böyle kavga gürültü çıkaracaklar... Ne kombinasyonmuş şu ABS ile cep telefonu valla.

buraKargın dedi ki...

Harbiden ya! Anarşi bu resmen!!!
Bundan sonra yeşil otobüslere kalabalık binip öyle uyarmak gerekiyor sanırım. İşimiz zor yaa...

Vatansız Kral dedi ki...

biri bana seslendi galba
geldim! açılın yetkiliyim ben ne oldu burda?

ya bence hani post saibi ve arkadaslarına ayıp olcak ama söölemem lazım ii yapmıs o dayak atanlar yaf
kendimden biliom uçakta adamın tekine ızdırap olmustum gereksiz yere bise falan olduu yoktu o cep telefonu hadisesinin mesela benzin istasyonunda da yapmayın etmeyin derler ben ona da inanmıorum ordaki olayın pompanın fiyat ayarına bi bozukluk getirdii ve bunu istasyonların aman havaya uçurcanız teedidiyle engel olması olarak düsünüom. hiç duydunuz mu cep telefonu kullanıldıı için havaya uçan bi benzin istasyonu ben duymadım pekii siz türk milletini bilen kisiler olarak 70 milyonumuzun bir tanesinin bile benzin istasyonunda pompanın dibinde cep telefonunu açıp konusmadıına ve kurallara harfiyyen uyduğuna inanır mısınız? annadınız siz? oyun bunlar oyun

Mine Yaman dedi ki...

Nasıl yani
ABS diye bişi yok mu yani? Gerçekten freni etkilemiyo mu? Peki bir zamanlar Dolmabahçede yokuştan inerken direk gidip saray önündeki ağacına çarpan Otobüs neydi? O zaman cep telefonundan demişlerdi...

'..ya bence hani post saibi ve arkadaslarına ayıp olcak ama ..'
Vatansız Kral sen satışına devam et en iyisi :P
Abilerim ablalarım şu elimde görmüş olduğunuz... :)))
:P

Murat Kaya dedi ki...

Durum şu:
ABS her durumda devreye giren bir sistem değil. ABS'nin faydası şu ki, ıslak zeminde mesela deli gibi hızla giden bir aracın aniden fren yaptığında ABS'si olmayan bir araçtan daha kısa mesafede durmasına yarayan bir özellik bu. Fren pedalına her basışında ABS ile durmuyor yani araç. O zaman ABS'li binek araçlarına bindiğimiz sırada da bizi aracı kullanan kişinin "telefonda konuşma" diye paralaması lazım.

Peki bu otobüslerin şoförleri "nasıl olsa ABS'm var. istediğim hızla giderim, ani bir durumda küt diye dururum" diye düşünerek hız limitine dayanırsa ve o sırada ani bir fren yapması gerekirse, sen o otobüse istersen on tane ABS koy, cep telefonu olmayan yolcularla doldur o otobüs yine de kaza yapar!

Yani sen ABS'ye güvenip yolun durumuna bakmadan yokuş aşağı gaz verirsen ABS'n olsa da olmasa da o fren tutmayabilir. ABS yok iken freni boşalan araçların kaza hikayelerini de anlatıyorlardı. O sırada biri çıkıp da "hep cep telefonunun yüzünden" mi dedi?

Benzin istasyonunda da aynı şey: "Risk" sadece. Ama şu da var ki benzin istasyonlarında sıradan bir kadın çorabından oluşacak statik elektriğin bile patlamaya etkisi olabilir. Fakat kimse de "kadınlar benzin istasyonuna gelmesin" diyemiyor. Peki neden otobüste bir sürü insan birbirini böyle cahilce aşağılayıp duruyor?

O yüzden diyorum ki, Demir Bükey çıksın ve bunları tv'de anlatsın. Hatta otobüslere ekran koysunlar da insanlar birbirini bi cep telefonu yüzünden "hah, şimdi elime fırsat geçti, aşağılayayım şunu" diye bekler vaziyette durmasın.

İyi anlatabildim mi sevgili otobüste ahalisi?:)ml

Vatansız Kral dedi ki...

abi demir bükeyi bosver sen çık tv ye :P

Vatansız Kral dedi ki...

aklıma geldi bi de iç bükey vardı ehhe eki eki eskiden ne esprik yapılırdı bu adamın ismine

zzeinepp dedi ki...

evet bence de sen daha güzel anlatmışsın murat, boşver demir bükey'i..
ned'den izin al, sen çık :P

Mine Yaman dedi ki...

Şu ABS çıktı çıkalı ilk defa bu kadar anlaşılır bir açıklama duydum. Teşekkür ederim Muratcım.

Ned Dorsey dedi ki...

Rica ederim efem ne demek.
TV'ye çıkma mevzusu karışık. Olayı teknik ayrıntıları ile anlatması gerekir "bilen" kişilerin.
O yüzden şeyettim.:)

Benim merak ettiğim kısım, bunu otobüs şoförleri biliyor da saklıyor mu... Yoksa "hazır tezgah kendiliğinden kurulmuş, bırak halk birbirini kırsın döksün" diye birileri sesini çıkarmıyo mu. Yazıktır. Günahtır. Ayıptır. Suçtur.