Cuma, Aralık 15, 2006

İlla bayan yanı olacak!!!

2003 yılı.. Arkadaşlarla ilk tatilim olacak.. Ailenin mezuniyet hediyesi.. Hedef Bodrum.. Ama ailenin gönlü olsun diye hep birlikte Ayvalık’a gidildi, ordan kaçılacak Bodrum’a. Ayvalık’tan direk Bodrum’a giden tek otobüs var o da gündüz götürüyor.
Sabahın bir vakti bindim ben Ayvalık’tan ilk tatilin heycanı, güzel geçecek bir haftanın beklentisiyle İzmir’e kadar geldim.. İzmir’den o zamanlar hayatımda olan bir arkadaşım :)benim biletimin tam yan numarasını almış kendine. Ve tabi çok büyük bir süpriz yaparak bindi otobüse yan koltuğuma.. Ama otobüs şirketi birbirimizi tanıyoruz birlikte gideceğiz demesine rağmen bir kadınla erkek yanyana oturamaz diye numaraları değiştirmiş. Yani birimizde 15, diğerimizde 16 numaralı biletler var ama otobüs şoförüyle muavini bir olmuş bizi yanyana oturtmamaya çalışıyorlar..

- Sizin numaranız 15 ti ama biz 12 yaptık, sizi de 17 ye aldık.. Yanyana oturamazsınız diye..
- Nedeeen?
- Aaa olmaz bu aile otobüsü..
- Nası yani ?!?!!??!
- Yani evli değilseniz yanyana oturamazsınız..
- Yok daha neler... - Yuhh yani.. Saçmalamayın ya arkadaşım benim ve biz bilet numaralarımıza göre oturucaz.
- Yok kardeşim olmaz.
- ......
- .........
Tartışma büyümesin diye zaar zor sakinleştirdik iki tarafı ve benim kendi arzumla arkadaşımla yanyana oturma isteğimi (bir imza almadıkları kalarak) kabul ettiler.

Otobüsün hiç tutmadığı ve şehirlerarası yolları keyifle geçirdiğim halde İzmir – Bodrum arasını çıkararak geçiren ben; Ayvalıktan Bodruma gitmeye ve de o otobüs firmasını bir daha kullanmaya tövbe ettim...

Tamam bende tanımadığın adamların omzunda uyuması ihtimaline karşıyım genelde bayan yanı alırım ama, bu kadarı da Pesss yani.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

motorlu taşıtlar işletmecileri derneği başkanı olsam ben kadınların her türlü toplu taşıma araçlarına binmesini yasaklardım. neme lazım

buraKargın dedi ki...

Gerçekten Pesss! doğrusu...
Az kalsın sürpriz fiyaskoya dönüşüyormuş, yoldaki hesap çarşıya uymuyor bazen.

Vatansız Kral, konuyu biraz açar mısın? :)

Adsız dedi ki...

hemen açiim şöyle ki..
okuyunca post u e yok artık lebron james dierek tepki olarak öölesine abarttım hayır ööle diil bööle yapın bare dierekten.. yoksa bise diil yaani :) kadın düsmanı falan diilim hehe

buraKargın dedi ki...

Anladım Kral, başkanlığa aday filan olacağını sandım bir an :)

'Yok artık Lebron James!' tepkisi ne güzelmiş bu arada.

En son Ohannesburgerkingsize! tepkisini duymuştum, bu iyi oldu üzerine...

Mine Yaman dedi ki...

:)))))

Ned Dorsey dedi ki...

Otogargara'da vardı böyle bir parodi yanlış hatırlamıyorsam.
"Erkek erkeğe oturmak serbest mi" diye soruyordu :)

Bir gün otobüs firmaları da ne yapacağını şaşırabilir. Hem de ciddi anlamda.

Çözüm geliyor: Herkese tek koltuk. Yan yana durmayan bir sürü koltuk. Uçaklara da aynı çözüm. Otobüslere de, minibüslerde haydi mesafe kısa diye idare ediliyor (şimdilik) takside ise yanınızda tanımadığınız biri oturuyorsa, bence kafanızı uzatıp aracın üstünü kontrol ediniz. O bir taksi olmayabilir. Muhtemel araçlar: "Ambulans, Amerikan şevrole dolmuş - kaldı mı, troleybüs veya tramplen"