Çarşamba, Aralık 27, 2006

Durak hikayesi - Fenerbahçe cumhuriyeti, kötü bir cumhuriyettir.

Geçtiğimiz Cumartesi, AKM'nin yanındaki minibüs durağına doğru yürüyerek geliyordum. Belli ki, FB-GS tartışması yaşayan (tartışma derken, kavga-küfür şeklinde değil tabi) iki minibüs şoförü, durağın orada uzaktan birbirlerine seslenerek konuşuyorlarmış.

Ben AKM'ye doğru yaklaşıyorum, karşımdan da genç bir anne yanında iki küçük çocuğu ile birlikte AKM tarafından gelerek durağın önünden geçiyor.. (Sahneyi hayal ettiniz, biliyorum.)

O sırada şoförlerin sohbetinde final bölümüne denk gelmişiz demek ki; tartışmayı kazandığını düşünerek yüzüne en büyüğünden gülümsemesini yerleştirmiş şoför, önlerinden geçmekte olan iki çocuklu genç anneye ve çocuklara dönüp:
- Çocuklar! Fenerbahçe cumhuriyeti, kötü bir cumhuriyettir! Dedi.

Anne de (tahminimce) bir yandan çocukları kontrol altında yürütmeye çalışıp bir yandan o Arnavut kaldırımlı sokakta ince topuklularıyla nasıl yürüyeceğini düşünürken çocuklarına bu öğüdü veren GS gönüllüsüne doğru:
- Evet, biz de öyle düşünüyoruz zaten. Dedi ve yoluna devam etti.

FB'li şoför sahneyi terk etmiş miydi, cevap olarak bir şey dedi mi duyamadım. Acelem vardı, hızla meydana doğru yürüyordum.

8 yorum:

Vatansız Kral dedi ki...

sayın otobus yolcularımız bu postu tamamen konseptimize aykırı bularak bu ve bunun gibi postları hemen imha etmek için oylamanıza sunuyorum ve bunu yazan yazarın da otobusumuzden hareket halindeyken atılmasını hemde sol seritte giderken ve sağdan bir tır bize yetismee calısırken onun önüne doğru yapılmasını talep etmekteyim. siz sağduyulu saygıdeğer yolcularımızın en kısa zamanda bu talebimi onaylayacağından emin olmanın da rahatlığı ve huzurunu yüreğimde hissettiğimi de bilgilerinize arz ederim. saygılarımla..

Kedili Şeylerde Ne? dedi ki...

sayın kralım, otobüsten atılmasını talep ettiğniz kişinin şöförümüz olduğunu size hatırlatmak isterim. Hani seyir halindeyken onu atarsak biz de biteriz. Yapmayın böyle şeyler, bakınız şu kadar adam şurda zor bir araya geldik zaten, iki takım yüüznden birbirimize girmeyelim şimdi.
saygılar

Deniz Ural dedi ki...

Kralım, sen onu bırak da, o çocukların kafasındaki soru işaretlerini bir düşün. Mesela, ilkokuldayken biri bana, herhangi bir 'cumhuriyet'in (ne olduğu, gerçek olup olmadığı falan hiç önemli değil) kötü bir cumhuriyet olduğunu söyleseydi eminim günlerce hata verirdim. Cumhuriyetin, insanın kolu bacağı gibi doğuştan gelen bir şey olduğunu düşünecek kadar fena ezberlemiş oluyorsunuz işte. Ha ha, bir de annneniz buna destek çıkıyor! Merak ettim o çocukları ben. :)

Vatansız Kral dedi ki...

2 gulsah : valla dün bi arkadasım bi anı annattı direk otobusun soforunu dovmusler bindii bi otobuste adamlar sofor kaçmıs sonra tutup getirmisler hadi bin ve sür simdi demisler :) oluyo yani hayatta bööle seeler hehe

2 deniz : çok merak etmene gerek yok ben o ccocuklardanım beni inceleebilirsin hehe görülcei gibi pek saalıklı olmuolar :P

buraKargın dedi ki...

Fenerbahçe Cumhuriyeti nedir? :)
Fenerbahçe Spor Kulübüdür o, spor kulübü...

Çocukluğumdan bi Metin-Ali-Feyyaz'ı hatırlarım, efsaneydik o zamanlar. Hey gidi gidi günler!

Ned Dorsey dedi ki...

Vatansız Kraaaaal. Çık dışarıyaaaa :)

Yahu ne alakası var? Sen madem birilerini indirmek istiyosun, git durakta o soförü bulup indir madem. Adam tutup gerçekleri açıklamış, nesi var yani? "Zaten gerçekleri açıklayanı sevmezler" cümlesine bir örnek olarak koyalım bunu arşivlerimize. Hehe.

Lilith, teşekkür ederim bu arada, desteği görmedim sanma. Est, ben şoför değilim, muavin olmaya çalışıyoruz (bağrı yanık, Anadol kullanan Anadolu delikanlısı tripleri).

Diğer yorumlara da değineceğim, geleceğim. Metin Ali Feyyaz, diyorum ben de sevgili Burak Kargın :)

Ned Dorsey dedi ki...

Fenerbahçe Cumhuriyeti tabiri, sanırsam Fenerbahçeli olmayan insanlar tarafından "siz kendinizi başka bi ülke olarak görüyosunuz, gidin madem adınız FB Cumhuriyeti olsun" şeklinde bir cümle ile kullanıldı ilk olarak.

Malum, ülkemizde sık karşılaştığımız bir hastalıktır bu.

Fenerbahçeliler de bu fikri "aaa ne güzel" diye içselleştirdiler sanırım. O saatten sonra kendilerini "hükümet gibi kadın", "devlet gibi adam", "cumhuriyet gibi takım" havalarında görerek bunu kabullendiler.

Bu durumda da bence, o ilkokula bile başlamadığı halde bu cümleyi duyan çocuklar bu hayatta karışacak daha çoook şeyle karşılaşacakları için bu cümleyi duymamışlardır bile (diye düşünüyorum) bilmem anlatabildim mi:)

Anneleri de sanırım Beşiktaşlı idi, bizden yani. Böyle siyahlı giyinmişti yanlış hatırlamıyorsam (siyahlı giyinen her kadın Beşiktaşlı mıdır, srnz. Zeynep Altuntaş) O yüzden katılmıştır bu yargı cümlesine, diye sanıyorum sevgili Deniz Ural : )

P.C (post comment) srnz. sorunuz. emir görünümlü rica. Bkz gibi.

zzeinepp dedi ki...

siyahlı giyinen her kadın beşiktaşlı olmayabilir bay dorsey ancak beşiktaşlı bir kadın genelde siyahlı giyer; gerçek bir dişi kartalsa tabii :))