Çarşamba, Haziran 06, 2007

"Kapat Diyorum Sana"

"Kapat diyorum sana" diye bağırdı. Demek ki birkaç kez denemesine rağmen sesini duyuramamıştı.

Pek şirin olduğunu söyleyemeyeceğim bu teyzemiz, kendinden en azından yirmi yaş kadar büyük olan dedemize, öyle bir bağırdı ki ben bile korktum doğrusu. Ancak bu dede sağır mıdır nedir bilmem veya da kadın bağırmasına karşı duyarlılık sahibi mı ne, hiç oralı olmadan cep telefonu ile konuşmaya devam ediyor.

Derim ki: Dede yanlış yapıyorsun. Bak bu teyzeyi tanımıyorsun. Bir güvendiği, bir bildiği var ki bağırıp duruyor. Kapat şu telefonu da sakin sakin yolumuza gidelim. Yoksa hiçbir erkek seninle bu teyze arasına girmeye cesaret edemez. Otobüste olan kadınlar da kocalarını düşünüp "Oh oh! İyi benzetiyor" derler. Gençler ise seni zaten sevmiyorlar. Geçenlerde otobüste sevgilisini öptü diye sen de yüksek sesle "Burada aile var" diye bağırmamış mı idin. Hadi çocuk arsız idi. Kızın ne suçu vardı da yüzünün kızarmasına sebep oldun.

"Hadi kapat"

Not: Olaylar gerçek ama iki farklı "dede" birleştirildi ve sözlerim sadece içses olarak kaldı.

5 yorum:

Ned Dorsey dedi ki...

Hmmm.
Hmmm.

Gençler niye sevmesin canım amcayı. Severler yaw. Hatta otobüste telefonda konuştu diye başkasına bağırılmasına kıl oluyorlarsa, daha da sevmişlerdir belki dedeyi:))

Kapattı mı peki amca telefonu? Kapattıktan sonra ne dedi?

Ali Sağlam dedi ki...

Amca degil cidden "dede" idi. Yaş meselesi :)

Kapatmadı. Teyze de arkada resmen cildirdi.

Komik olan ise teyzenin ilk durakta hemen inmesi oldu. Sinirli bir halde, soylene soylene indi :)

Ned Dorsey dedi ki...

Amca demek ki mekanikten anlıyor.. Ondan iplememiş teyzeyi.
Veya "her telefon açışımda 'öldürücen mi bizi' diye tepki gösteriyorlar. Hadi bi kere de ölelim bakalım" mı dedi ve gözünü kararttı acaba? (Güneş gözlüğünü takarak da karartılabiliyo)

Teyze canını çok seviyormuş demek ki. İnmiş ve canını kurtarmış.:)

Ned Dorsey dedi ki...

Bişi daha diyeceğim:
"Görüyor musunuz sevgili yetkililer, yanlış bilgilendirme ile halkın yaş haddi bile takmadan birbirini yemesini sağlıyorsunuz. Yazıktır, günahtır. Şu ABS'yi anlatın insanlara da böyle ölümle burun buruna gelmesinler artık."

Teşekkür ederim.

Ali Sağlam dedi ki...

İyi dedin Kaptan
Cidden nedir bu ABS denilen meretten cektigimiz.

Ve bir de Mercedes yetkililerine buradan seslenmek lazim: Bunu cozum mu yok arkadas. Adamlar yakinda cep telefonlarini ucaklarda kullandiracaklar... Sizden ses soluk cikmiyor.