Perşembe, Ağustos 03, 2006

Taksi Hikayesi - Sigara

Ne zaman taksiye binsem, sigara içeceksem, şöföre sormadan yakmam. Şimdiye kadar sadece bir tanesi bana "hayır içemezsin" dedi. Mazereti de taksinin klimalı olmasıydı. Duman içeride kalıyormuş ve sonra taksinin içi sigara kokuyormuş. Bana "hayır" dedikten sonra suçlu hissetti herhalde ki, açıklama yapmaya devam etmişti: "Ben bile, taksiden inip sigaramı içiyorum."

Geçenlerde daha enteresan bir şey gördüm. Bir taksi, ön tarafına kocaman bir yazı asmıştı. "Sigara içmek yasaktır, teklif etmeyiniz"!

Eskiden şehirler arası otobüslerde sigara içmek serbestti, hatırlarsınız. Sonra yasaklandı. Şimdi molalar da olmasa, şehirler arası yolculuklarda cinnet sayısı artar herhalde..
Yakında taksilerde de aynı yasak gelecek diye korkuyorum.

Ayrıca bu yukarıda bahsettiğim taksiye binmemiştim ben. Yanımdan geçmişti taksi. Ben taa oradan görebildim bu yazıyı. Peki taksiye binecek olsam o taksiyi durdurur muydum? Hmm sanırım acelem yoksa durdurmazdım.

Bu yazı da o yüzden sarı.

1 yorum:

Ned Dorsey dedi ki...

Ben veriyorum sigara istedikleri zaman. Yakıyorlar da. Şimdiye kadar kulak arkası yapan çıkmadı.

Belki erkeklere yapamıyorlardır kulak arkası:)
MÜmkündür.

"Madem içmiycektin niye aldın ulan" cümlesini erkekten duyunca çekinirler belki.

Bir keresinde bana taksici kendi sigarasından da vermeye kalkmıştı. E tabi içmedim onunkini "yok ben değiştirmiyim" diye. Şehir hayatı işte.. Güvensizlik bir numaralı öncelik.