Çarşamba, Temmuz 16, 2008

Bir günde 8 araç

Gümüşyaka’ya gitmek için Cumartesi günü kendimi yollara atınca şu toplu taşıma araçlarını kullandım sırasıyla;
İdealtepe – Üsküdar Sapağı – Minibüs
Üsküdar Sapağı – Üsküdar – Dolmuş
Üsküdar – Beşiktaş – Motor
Beşiktaş – Kabataş – IETT Otobüsü
Kabataş – Zeytinburnu – Hızlı Tramway
Zeytinburnu – Avcılar – Metrobüs
Avcılar – Silivri – Halk Otobüsü
Silivri – Gümüşyaka – Minibüs
Ve böylelikle uzun zamandır eksik kalan yanımın ne olduğunu keşfettim.
Tramwayda uyudum, Metrobüste şoförün tam başına dikilerek, kaçla gittiğini, duraklarda kapıları nasıl açtığını öğrendim, Halk Otobüsünde o sıkışıklıkta insanların hala üstüste olduklarını gördüm ve minibus şoförünün görev bilinciyle oraya tatile gelen herkese yardımcı olmasına şahit oldum.
Şimdi okuyanlar neden böyle yaptın ki Gümüşyaka’ya İstanbul Seyahat gidiyordu diyebilirler tabi ama ben onu Zeytinburnuna geldiğimde öğrenmiştim, o yüzden de her şey için çok geçti.
Gümüşyaka’daki üst geçitte ineceğimi söylediğim minibus şoförü üst geçite 50 m. kala durup yolcu indirdiği ve beni almaya gelen arkadaşlarımı gördüğümü söylediğim halde, olmaz üst geçite gelmedik, orada indireyim diyip, zorla üstgeçitte indirdi beni sağolsun.
Asıl kendi arasında “ ……… inip Şok'a yürürüz” diyen bir kızla annesine, aa ben sizi tam Şok'un önünde indireyim yürümeyin hiç diye müdahale etmesi unutulmazdı.
Günün sonunda ne kadar yorulmuş olsam da bu uzuuun yolculuktan toplu taşıma araçlarının komedyenler için ne kadar iyi malzemeyle dolu olduklarını bir kez daha onayladım.

6 yorum:

Ned Dorsey dedi ki...

Her yön için tek bir vesait olsaydı, ne kadar sıkıcı olurdu değil mi? Olsun, sen en azından geze geze gitmişsin. Harala gürele bir noktaya gitmenin ne anlamı var? Gidip de yorulmuyorlar mı sanki?

Hem bak neredeyse deniz-taksi hariç tüm vesaitlere binmişsin :))

Mine Yaman dedi ki...

evet evet..
Bence de iyi oldu, uzun zamandır binemiyordum acısını çıkarttım :)

Hâlet-i Ruhiyem dedi ki...

Yolları öğrenmek için en iyisi zaten aktarma yapmak :)

ş dedi ki...

hayatının en az 4 yılını Topkapı-Avcılar minibüslerinde geçiren bir kişi olarak, artık "minibüs şöförü tanıma ve kullanma kılavuzu" diye bir kitap çıkaracak seviyeye gelmişten minibüse binmekten kurtuldum metrobüs sayesinde.

en son bakışlarından tuhaf bakışlarından korkan kız kardeşim şöföre "müsait bir yerde inebilir miyiz?!" diyeceğine "Mükemmel bir yerde inebilir miyiz?!" demişti..

ya neden bunca korkarız bu adamlardan anlayamadım gitti.

Ned Dorsey dedi ki...

Galiba insanları ürküterek "hizaya soktuklarını" sanıyor onlar da. Müşterileri olduklarını unutup.

Metrobüstü, metroydu, tramvaydı derken, nesilleri de tükenecek...

arayisinside dedi ki...

maltepeden silivriye gitmenin daha kolay yolları vardır elbette sen gezmek istemmissin biraz.toplu tasımayı bende kullanırım herkez gibi ama arac kullandıgım zamanlarda minibuslerden nefret ediyorum gercekten sinir harbi onlarla aynı trafikte olmak.