Çarşamba, Ağustos 16, 2006

Otobüsten Haberler

Akşam saat 7 civarı gibi işten çıktım. Arkadaşlarla yaptığımız plan dahilinde Taksim'e geçip, bişeyler atıştırıp, 2-3 bira eşliğinde muhabbete gidiyorum. Balmumcu otobüs durağında Taksim otobüsünü beklemeye koyuldum. Ve geldi. Bindim. Otobüs dolu. Ayaktayım. Biliyorum ki birazdan, 2-3 durak sonra Beşiktaş durağında otobüs yoğunlukla boşalacak, Taksim'e doğru yol alacak diğer yolcuları toparlayıp yoluna devam edecek. Dedim ya ayaktayım diye? Yanımda bir kız. Elinde bir tomar fotokopisi alınmış kağıt. Bir yandan ayakta durmaya çalışıyor, bir yandan elindekileri okuyor. Okuma şekli ilginç. Çünkü vurgulara dikkat ederek mırıldanarak okuyor.
Beşiktaş'a geldik. Otobüs boşalmaya başladı. Bu kız boşalan bir koltuğa yerleşti. Fırsat bu fırsat ben de hemen yanındaki boş koltuğa. Ne okuduğu merak ediyorum. Şimdi mırıldanma seviyesini biraz daha yükselterek kaldığı yerden devam etmeye başladı. Göz ucuyla elindeki metinlere bakmaya çalışıyorum. Fiilen gözü dönmek bu olsa gerek.
O sırada anladım ki bu kız, günün haberlerini okuyor. "Kral Esad İstanbul'da" başlığını takiben alt metinlere geçiyor ve en son hava durumuyla haberleri bitiriyor. Tahminen radyo yayınına yetişiyor diye düşünüyorum. Veya spiker olmak için iş başvurusunda bulunacak. Veya... Olasılıkları düşünmekten vazgeçiyorum. Kendimi günün haberlerine bırakıyorum.
Şu hayatta kaç kişi otobüste, kişiye özel günlük haberleri canlı dinleme şansını yakalamıştır ki? Ben dinledim vallahi! :)

NOT: Tüm Otobüs ahalisine selamlar, merabalar bu arada. :)

1 yorum:

Ned Dorsey dedi ki...

Merhabalar sayın isbn :)

Otobüsten haberler ilk post olarak güzeldi. Şimdi otobüsten reklamlar, otobüsten istek şarkılar, otobüsten görünüm, otobüsten paparazzi, otobüsten haute coutur (doğru mu yazdım) serisi yapılabilir:)