Perşembe, Temmuz 17, 2008

Taksilerden Sigara Yasağı Manzaraları



Taksilerimiz zaten çok "estetik görünümlü" idi, "nazar değmesin" diye biraz görüntülerini bozmaya karar verdiler galiba.
Şu sticker'lardan dağıtılmış. Birkaç takside yapıştırılmamış olduğunu gördüm. Adama zorla bu zevksiz sticker'ı yapıştırmak zaten bir tuhaf, bir de "yapıştırmadığı için ceza kesmek" daha da tuhaf.

Fotoğrafta şunlar yazıyor (tıklamaya üşenenler için)
Şoför sigara içerse 62 YTL
Sorumlu olduğu araçta sigara içilirse 5000 bin YTL! (Yani kaç trilyon ediyor, hesaplayamadım)
"Bu taşıtta sigara içilmez" levhası asmazsa 1000 YTL.

Buyrun, buradan yakın.
Tabela bağımlısı birileri var galiba bir yerlerde... Tabelayla her derdimiz çözülüyor galiba.

3 yorum:

Mine Yaman dedi ki...

Sadece taksi de olsa iyi, bir de mağazalara astırmak istiyorlar bu çirkin şeyleri, oysa zaten sigara içilmeyen yerlerde ne gerek var ki, bu kadar göze sokmayaa :(
Sinir oldum bak şimdi.

Ned Dorsey dedi ki...

Hani askeriyedeki kurallar için anlatılır ağızdan ağıza.... Güya adam ıslak bezle çalışan televizyonu falan silmiş de, elektrik çarpmış, ondan sonra tutup "ıslak bezle televizyon silmek yasaktır" diye kurallara girmiş.

Bu sigara mevzusu da öyle galiba. Eğer asmazlarsa, biri gelip altında sigara içmeye kalkacak sanki. O yüzden her yere asıyorlar. Önemli olan kimsenin "yanlışlıkla sigara yakmaması". güya. pöh.

Adsız dedi ki...

Aslında o tabelaların asılması iyi bişi. Çünkü milletimizi biliorus hepimiz. Yasak olduunu bile bile içer sonra da, "görmedim birader, nerde yazıo yasak diye" der.