Çarşamba, Şubat 13, 2008

Yürüyen Merdiven Anlaşması

Metro ve tramvayda aslında gizli bir "yürüyen merdiven anlaşması" ("sözleşme" bâbında) var. Bu anlaşmaya göre yürüyen merdiveni "yürümeden" kullanan yolcuların sağ tarafa dizilerek geçecek olanlara yol vermesi gerekmekte. Şehire yabancı insanların bile ilk seferinde çözebileceği bu anlaşmayı bozanlarda "kasıt" aramak gerekiyor sanırım.

Geçtiğimiz haftalarda Mecidiyeköy metro durağından yukarı çıkmaya çalışan bir grup, bu anlaşmayı bozan bir hergeleye rastladı. Yürüyen merdivenin önce sağ tarafına geçip sonra yürüyerek çıkmaya devam edecekmiş gibi yapıp sol tarafta dikilerek aşağıdan yorgun-argın çıkmaya çalışan bir sürü insanın önünü kesmeyi "eğlence" zanneden bir herifi gördük hep birlikte.

Kendisinin de bir gün önemli bir işi olduğu sırada önünün kesilmesini ve bunun "eğlence olmadığını" anlamasını ümid ediyorum. Anlarsa. Sanmam.

2 yorum:

h k dedi ki...

Ankara'da hayat İstanbul kadar hızlı olmadığı için belki de bu anlaşma yoktur, o yüzden Ankaralılar İstanbula ilk gittiklerinde ya da uzun bir süreden sonra gittiklerinde bu anlaşmaya uymazlar, çünkü yürüyen merdiven rahat rahat çıkmak/inmek içindir, bu hergele de Ankaralı olabilir:)
Bir de alakasız olmakla birlikte Ankara'da ilk yürüyen merdivenlerden birisi Ulus'ta Anafartalar Çarşısına konulmuş, o yüzden annem hala oraya gittiğinde yürüyen merdivene gittim der bazen, aklıma geldi anlatayım dedim:)

Ned Dorsey dedi ki...

:))
Otobüslere de yürüyen merdiven konsun. Binerken. Bazen binmeleri o kadar zor oluyor ki... Arkada bekleşenler o yüzden ittirmek zorunda kalıyor. E ayıp tabii.