Cuma, Şubat 08, 2008

Otobüs - İlk Beşi bir yerde hikayemiz

Bildiğiniz gibi (yoksa bilmiyor muydunuz) artık otobüslerde bilet devri tamamen kapandı. Bir süredir Akbil makinelerinin üzerinde görmeye başladığımız yeşil canavarlar kullanılmaya başlandı. Bunun için bilet aldığınız yerden, artık telefon kartı gibi bir şey alıyorsunuz (ben henüz alıp denemedim) içinde beş akıllı/elektronik/teknolojik/über "bilet" oluyormuş.

Geçen hafta, tam "yaw hiç kimse kullanmıyor mu bu mereti" diye düşünürken otobüse orta yaşını sırtına geçirip baya bi ilerlemiş bir teyze bindi. Elinde beşi bir yerde kartı var. Bastı. Duyanların "Kontör yoook" diye algıladığı "bağulpboğulp" sesi çıktı. Kadın da otobüsün içine dalmaya devam etti. Şoför beyimiz devreye girdi: "Hoop abla" diye. "Kontör yok onun içinde" dedi.

Kadın dönüp "vallaha az önce aldım, 6.5 milyon lira verdim" deyince şoför ne yapacağını şaşırdı tabii ki. Şimdi "tamam" deyip geçirse ya işin içinde bir kolpa varsa, "yok" deyip indirse ve kadına gerçekten de o bileti kakalamış olsalar...
Bu ikileme hemen çözümünü buldu ve "tamam abla" dedi. Kadın da oturduğu yerden savunmalarına devam etti. Her gün aşağı yukarı aynı kişilerin bindiği otobüste, ilk defa görüyordum teyzeyi ve bir daha görmedim.
Şimdi bende bile bir şüphe kaldı, boşver şoförü.

Sonra, başka bir isim konabilir miydi bu merete diye düşündüm. Neden "takı" hissi veriyor bana? Cidden, o takının adı neydi?

4 yorum:

şahika uğurlu dedi ki...

o takının adı beşibiryerde, beş adet altın ihtiva ettiğinden dolayı:)

Ned Dorsey dedi ki...

beşi bi arada değil miydi yani?
üçlü altından olana da "üçü bi arada" deniyordu değil mi? : )

Valkyrie dedi ki...

ankarada hep vardı o biletlerden telefon kartı değil ego kartı diyorlar orda onlara

Ned Dorsey dedi ki...

"Egosu olmayan binmesin" demek mi istiyorlar yani? : ) hehe.