Cuma, Eylül 21, 2007

Otobüste Uyuklarken Yanağı Cama Yapıştırma Eylemi

Diyelim yol uzun. Üstelik gece. Başlarda gözlerimiz oldukça fincan gibi. Koftiden sanatçı olan ruhumuz koltuğa oturur oturmaz insan gözlemlerine başlamış. Ruhumuzun eleştirel tarafı ise aynı anda 'sanki bir dahaki romanına yazacak karakter arıyor a.q. salağı' gibi normalde başkasına bile demeyeceğimiz şeyleri bizzat bize söylüyor.

Bu iç çekişmeler, çemkirmeler ve/ veya çelişkiler yavaş yavaş uykumuzu getiriyor. Muavin filmi koyuncaya kadar bir saat kadar vaktimiz var. Gözlerimizn görüşü bir süredir üstten yarı yarıya kapanarak sınırlanmış durumda zaten. Ne yapmalıyız? Uykuyu iyicenemene çağıran hareketler yapmalıyız değil mi?

Ve fakat o da ne? Yolculuk boyunca yanında tuttuğu sırt çantasından minik yastık, küçük su, ufak kek, terlik, ayıcık gibi şeyler çıkararak istikametine yol yorgunluğundan eser olmadan varanlar familyasından olmadığımız için göğse düşen kafa kısa bir süre sonra cama ufak bir küt sesiyle çarpmaya başlamıştır. Zira, kafamız yanımızdaki yolcu kişinin omzuna düşmesin diye cama doğru cama doğru uyuklamaya çalışmaktayızdır.

İşte tam burada, üçüncü kütten sonra kafayı bir daha eski yerine getirme arzumuz tamamen suyunu çekmiştir. İyice bastıran uykuyla, alnımızın üst köşesini cama sağlamca yerleştiririz. Ve fakat, seyir halindeki otobüsün zıngır zıngır zıngırdayan bedeni, beynimizde ufak ama sürekli depremlere sebep olmaktadır.

Muavin, elindeki yuvarlak ve aynamsı nesneyle tavana yakın duran ekrana doğru yönelmiştir. Uyuklamak için son üç dakikadır. Önce çaktırmadan etrafa bakılır. Diğer koltuklarda, yaşıtımız olup da fiziksel olarak 10 üzerinden en az 7 verebileceğimiz bir karşıcins kişisi olup olmadığı kontrol edilir. Diyelim öyle biri var, o zaman konumuna göre karar verilir, stratejik davranılır. Ben yok varsayarak devam ediyorum, zira başlıkta söylediğim sonuca ancak böyle varabilirm.

Yakın koltukların temiz olduğu kanaatine vardıktan sonra artık yapacak tek bir hareket kalmıştır. Film başlamak üzere olduğundan uyku için çok az kalan süreyi daha iyi değerlendirmek için bu hareket olabildiğince hızlı yapılmalıdır: Tek seferde, yumuşak ve sıcak yanağımızı, sert ve soğuk cama yapıştırırız. İşte oldu, bu kadar! Başta gelen ufak ürperme hemen geçecektir. Film başladıktan bir süre sonra, yani yüksek ve dandirik ses dolayısıyla uykumuz açılıncaya kadar, gönül rahatlığıyla bu pozisyonda durabiliriz. Hadi bakalım.

Dipteki Not: Üç tarafı yastıkla kaplı bir boynunuzun olduğu hal, otobüs uyuklamaları için en rahat hal. Demem o ki, o şişirilerek kıvamını bulan, ortası eksik yastıkları küçümsemeyin, birer tane edinin.

6 yorum:

Vatansız Kral dedi ki...

hmm
otobuste yolcularını rate edelım
eer otobuste etrafa baktıınısda otobusteden x i gorseedınız 10 uzerınden kac verırdınız. (olay tamamen otobus los ısık ve o zıhın yapısı gozonune alınarak ortaya konmalıdır)

:)

şahika uğurlu dedi ki...

o uclu yastiklar hic gorundukleri gibi rahat degiller. ben tek tarafli calisan standart bir yastik ya da yastiga donusebilitesi olan mont, kazak, vb tadinda birsey kullanmaktan yanayim. bu tip malzemeleri durup bukup tam kafa seklimize uygun bir yastik yaparak gerek cama yaslanmada, gerek yandakinin omuzu yerine kendi omuzuma dogru kaykilmada (ki biraz zor bir manevradir belli bir yolculuk deneyimi gerektirir) kullanmayi tercih ediyorum. iki pozisyon da esit derecede rahatsizlastigi zamansaaa ondeki koltugun arkasina monte tepsiyi acip kafami tepside sunuyorum uykuya:)

Ned Dorsey dedi ki...

Uyumak için yastığa mı ihtiyaç varmış? :)
Aaaa. Ben gözünü kapatmak yeterli diye biliyoduuuum.

Bu arada Vatansız'ın bu söylediğini ben de anlamadım, valla. Hot or not' gibi bişiyden bahsetti ama... Gerisini anlamadım.

Vatansız Kral dedi ki...

sayın ned denızın de yazsında belırttıı mevzuyu ben otobusteye tasımaktan baasettım
alıntılıım
"Önce çaktırmadan etrafa bakılır. Diğer koltuklarda, yaşıtımız olup da fiziksel olarak 10 üzerinden en az 7 verebileceğimiz bir karşıcins kişisi olup olmadığı kontrol edilir. Diyelim öyle biri var, o zaman konumuna göre karar verilir, stratejik davranılır. "

sımdı benım hıc tanımadıın bı otobus yolcusu olduumu dusun otobuse bınıosun ve sende bır ben yaslarda kadınsın bana 10 uzerınden kac verırdın

ornekledım bı de bak ekstradan :P
hehe
ben mesela bana 10 uzerınden 9.5 verırdım .5 ı de otobus yolculunndan nefret etıım ıcın yuzume yansıcak olan rezıl ıfadeden dolayı keserdım :P

Deniz Ural dedi ki...

Zaten yazarken 'Vatansız buraya takılır muhtemelen' diye aklımdan geçmişti.:)

Ben o kıvrık yastıkları hakikaten çok rahat buluyorum sevgili Şahika. Zira, bir zamanlar bir arkadaşım, uyumak için koltuğunda dört dönen bana sakin bir bilge edasında 'bak, arkana yaslanıp böyle hiç hareket emeden durmak, uyumak için en rahat pozisyondur' demişti. Ben de pek inanmayarak denemiş ve onaylamıştım. Sonradan, bir de boynuma yastık koyunca, bu pozisyonun ekstra rahat olduğunu keşfettim.

Ve fakat yine de, tepsi üzeri kafa pozisyonu tüm bildiklerimi altüst edebilir. Korkuyorum Şahika.

Vatansız Kral dedi ki...

ah daa gıbı kral bı de gaet predıctable oldu ha
alacaanız ossun