Çarşamba, Eylül 03, 2008

Kadıköy Minibüsleri

Buraya çok uzun süredir yazı göndermediğimi görünce uzun süredir toplu taşıma araçlarınıda kullanmadığımı farkettim. Hernekadar bir süre sonra eziyete dönüşsede itiraf ediyorum özlemişim.
Dün salı pazarı keyfini yaşamak için mavi minibüslere bindim. Ramazan ayında olmamız aynı zamanda yaz aylarını hala yaşıyor olmamız hepimizi oldugu gibi şöförleride etkilemiş.
Her zaman içinde trafik canavarı olma potansiyeli barındıran Türk şöförlerimiz biraz daha agrasif biraz daha saygısız ama malesef bir o kadar daha komik olmuş.
Acaba dünyanın kaç tane ülkesinde meslektaşı olan bir diger aracın sürücüsüyle muhabbet ede ede giden şöförler vardır?
Kendisine yönelen müşteriyi meslektaşına kıyak olsun diye ikram eden ve arkasından " al al sen gözün doysun" diye bağıran..
ya da "birader kapın açık git. bak arkada abla sıcaktan bayılmıs" diyip canını tehlikeye atmaktan çekinmediği fakat rahatını da düşündüğü müşterilerine beş yıldızlı otel hizmeti sunan şöförler..
Ben başka yerde görmedim..
Gören varsa irtibata geçsin.

2 yorum:

Vatansız Kral dedi ki...

valla Mısırla ilgili cok enteresan şeyler annatıyorlar.. adamlar türkiyedekinin 20 katı manyaklıkta araba kullanıp birbirlerine vurup duruolarmış butun arabalar carpısan otolardan cıkmıs gibiymiş.. adamlar caddenın ortasında bırbırlerıne gırecek gıbı baırınıp caırınıp turkıede oole bı tartısma cıksa en az 20 kısının olup yaralanacağı bı mevzuda adamlar arabalarına bınıp gıdıolarmıs falan fılan deısık bı mekan yanı

Lilly Atwerk dedi ki...

Hindistan diyarlarından şöyle bir manzara da bence tartışılmaya değer: http://www.dailymotion.com/video/x2rl9_india-driving_auto