Çarşamba, Kasım 14, 2007

Marmara Denizi Durağı


Sahilden Bakırköy'e giderken yol üzerinde yeni bir otel açıldı. O otelin önünde bir otobüs durağı var. Geçen gün trafik ağırlaşınca, durağın ismini gördüm ve hemen fotoğrafını çekeyim dedim.



Karadeniz durağı ve Akdeniz durağının, hangi ilde ve ilin ne tarafında olduğunu da merak ettim. İstanbul'un Marmara Denizi ile sırt sırta duran güney hattı boyunca, neden sadece bu noktanın "Marmara Denizi" durağı olarak atandığını anlayamadım tabii ki. Mesela neden Yenikapı civarında değil bu durak ismi? :-)

Var mı bir fikri olan?

5 yorum:

Vatansız Kral dedi ki...

abi bilion olası istanbul depreminde ki ( Allah korusun) marmara denizinden 5 10 metrelik dalgalar beklenio. işte o otel de yeni yapıldı saalam ve yuksek bi binadır dalgalar yukselince ortada kalacak olan tek bina o olcak die simdiden bi checkpoint olarak insanların akıllarında yer etsin die oole denmistir gibime gelio :)

h k dedi ki...

ölçmüşlerdir denize en sıfır (o da ne demekse:) durak o çıkmıştır belki, bakırköyü severim yakışmış. Ne denir ki başka bence o durağın hikmetini bi tek ismi veren biliyodur, zor bi soru sormuşsun kaptan:)

Mine Yaman dedi ki...

Eheheh.. Benimde dikkatimi çekmişti ama hiç bu kadar üzerinde durmamıştım :) Ama Vatansız ve Hüseyin kadar da süper teoriler üretemedim yani.. Tebrik ederim :))

Ayyyy Özlemişim Otobüsüüüü :)

Ned Dorsey dedi ki...

Soruyorum şimdi: Peki ya Bursa'nın Marmara Denizi'ne kıyısı yok mu. Ya da diğer şehirlerin. Onlarda da var mı Marmara Denizi durağı? : )

Denize en sıfır (ne demek bu harbiden yaw:) nokta bu olsa gerek. Valla koşarak otobüse yetişmeye çalışan bir yolcu hızını alamayıp denize yuvarlanabilir. Mümkündür. hehe.

Hatta yüksek dalgalar gelirse, durakta beklemekte olan insanlar "yarabbi şükür" demek zorunda kalır bol bol. : )

bilog dedi ki...

bu durakta vapur bekleniyor olabilir. tamam sustum:)