Salı, Temmuz 24, 2007

1 YTL vs 2 EURO

Kızılay-Çiğdem dolmuşu.

Şoför: Yolculardan biri 1 lira yerine 2 oyro vermiş
Kadın: Aaa benim ben!
2 euro geri gelir yerine 1 ytl gönderilir.
Kadın yanında oturan arkadaşına dönüp : Ben bunu hep yapıyorum yaa. İngiltere'den çantada kalmış karıştırıyorum hep. Onlarda 1 lirayla 2 yuroyu aynı boyutta yapmasalarmış canım!!

7 yorum:

Vatansız Kral dedi ki...

yuro yu annarım da oyro nedir ayol

h k dedi ki...

öyle işte:)

Kedili Şeylerde Ne? dedi ki...

Ben de kadının "bunu hep yapıyorum" lafına takıldım. Nie hep yapıyosun abla, 1 olur 2 olur ama sonra insan bi bakar verdiği paraya di mi?

ne yani derdin her seferinde bu lafı edip, bütün dolmuşa "ben ingilteredeykene..." die başlayan cümlelerle bi çeşit hava mı atmak?

töbe töbeee

(bizim orta okulda bi hoca vardı, her ders mutlaka "ben ingilteredeykene..." die başlayan bi cümle kurardı, ona gıcıklığım kadına yansıdı galiba bi anda :))

iso'nun nacizane mekani dedi ki...

Şöyle söyleyeyim, otobüsle avrupa turu yapıyoruz, sanırım ispanya daydı. bir cola makinesine 2 euro diye 1 YTL atıp bir kola ve para üstü olarak 1 euro almıştık. tabii bunu defalarca yaptık. Türkiye ye cebimde 3 euro yla dönmüştüm. demek ki o aptal makine olmasa beş parasız dönecektim. vel hasılı kelam makine bile anlamıyor 2 euro ile 1 YTL nin farkını, bizim con con teyze mi anlasın.

Ned Dorsey dedi ki...

Avro demiştir şoför ona. "Avronuzu buyrun sayın han'fendi" gibi. "Yer-konuksal avrat" olmadığı için minibüslerde zira..

Bu yazıyı okuyan bir şoförümüz varsa, rica etsek, o teyze binerse minibüsünüze ve size yine aynı parayı verirse kabul ediniz lütfen. Böylece "ben bunu hep yapıyorum" kampanyası biter belki. Yerine "bir avrom vardıııı, canı sıkılaaan" şarkısını söylemeye başlar belki fısıltıyla. Hehe.

Ned Dorsey dedi ki...

Kola makinelerinden laf açılınca hep aklıma yine Avrupa'da bahsi geçen buz şekli gelir aklıma. Duymayan yoktur di mi o hikayeyi?
İso'nun nacizane mekani'ninkini de bir WOMM haline getirebilir miyiz acaba? İspanya'ya bizden bir armağan olur hem:)
Olur mu acaba sayın "İso'nun nacizane mekani"? (Nick uzun, o yüzden tırnak içine aldım:)

iso'nun nacizane mekani dedi ki...

Sayın ned dorsey, kısaca iso. Umarım WOMM haline gelir. Ayrıca, portekizde de telefon kulübelerine aynı şekilde davranılmış ve başarılı bir sonuç elde edilmiş, Türkiye ile 1 YTL ye görüşülmüştür. :)