Perşembe, Haziran 04, 2009

İstanbul Metrosunda Bir Yakarış

Birkaç gün önce İstanbul metrosunda içler acısı bir olaya tanık oldum.

Metroyla 4. Levent'ten Taksim'e gidiyordum. Sanırım Gayrettepe durağından sonraydı, ayakta yolculuk eden bir adam durup dururken bağırarak insanlara seslenmeye başladı. Önce anlayamadım, bir şey satmaya çalışıyor sandım. Metroda satış yapan biri olsaydı benim bu konuda ilk tecrübem olacaktı, o yüzden biraz daha kulak kabarttım. Meğerse durum farklıymış. Adamın elinde bir fatura vardı ve "Allah rızası için biriniz şu faturayı ödesin" diye sesleniyordu tıkabasa dolu metroda. Çocukları olduğunu, işşiz olduğunu söyledi. Sonra ağlamaya başladı ve yavaş yavaş diz çöktü. İçim bir tuhaf oldu. Kimse yardım edemedi adama, ben de dahil. Biraz oturttular ve konuşmaya çalıştılar. Ama o adamın durumu böyle geçici çözümlerle düzelmez.

Ben bir öğrenciyim, ama eminim bir iş güç sahibi, bir işletme sahibi bir insan olsam o adamı oracıkta işe alırdım. Büyük konuşmak da istemiyorum aslında. Ama o kadar üzücü bir durumdu ki, bütün gün kendime gelemedim. Bir fatura için metrodaki insanlara yalvaranve diz çöküp ağlayan bir insan düşünün. Bir de "kriz teğet geçti de gitti" diyenleri.

"Kriz var mı gerçekten?" diyenleri sokağa davet etmek istiyorum. Zira saraylarda yaşadıklarını düşünüyorum.

2 yorum:

gunevik dedi ki...

Suistimalide göz ardı etmemek lazım.Ben bu tür olaylarda yardım eden kişiyim,dayanamam,son kuruma akdar verırım,ama her seferınde Allah bana onları bır sure sora gosterdi, üçkağıt yaptıklarını..Her seferınde kazıklandım yani..Ama o ana gene dayanamıyorumiya dogruysa dıyorum......Sora gene kazık, gene bir daha yapmıycam yardım dıyorum,gene unutuyorum,sora gene kazık, sora gene yapmıycam diyorum..........................................

böcük dedi ki...

"kriz teğet geçti" cümlesi o gün ekonomi piyasalarını rahatlatmak için söylenen bir cümleydi ama ağzında bir cümleyi sakız yapmaya meraklı insan topluluğu bunu sündürdü de sündürdü :) bu sadece bizim ülkemizde yapılan bir açıklama değildi ki küresel krizin yaşandığı dönemde birçok ülkenin yetkilisi aynı anlama çıkacak cümleler sarfetti ama biz bu konuda da türklüğümüzü belli ettik tabi :))

neyse aslında diyeceğim bu değildi ben de kriz var mı gerçekten diyenlerdenim ve malesef sarayda yaşamamaktayım :) Alışveriş merkezlerine gidip insanların çıldırmışçasına alışveriş yaptığını gördükten sonra krizin sadece dillerde olduğunu anlıyorum :) En basitinden yemek yenen cafelere/restoranlara/alışveriş merkezindeki dükkanlara bakmak lazım ne kadarda dolu oralar değil mi günün her saati :)