Perşembe, Ağustos 23, 2007

Şehre yabancılaşmak

gecen emektar arabam bozuldu gecenın 10 bucugu kavacık cıvarlarında parkettım beylıkduzune eve gıdecegım basladım otobus olayını kavramaya.. bır kac soru ve degısık bakıstan sonra duraklara ulastım bılet yok bırazdan bır mecıdıyekoy otobusu geldı(anadolu yakasından avrupa yakasına gecıorum) bındım bıletım yok ne yapayım dedım adam fıyatı sooledı al sunu bas dıe bıse uzattı akbıl oldugunu annadım bıraz duraklamadan sonra nereye basacagımı annayıp bastım ve annadım kı ben akbıl cıkalı berı otobuse bınmemısım demekkı

ayakta 3 5 kısı var bende mantık su; alısmısım eskıden 9 dan sonra ıstanbulda otobus bulamazsın dolayısıyla 40 km oteye nası gıdecegım bu gecenın korunde

sonra oturcak yer acıldı kopruden sonra ve oturdum yolculuk guzeldı, otobus raat ve guzeldı araba kullanma derdın yok kendı dunyanda herseyden kopup gıdıosun. uc bes kısı zaten dırek kulaklıklarına dalmıs gozler bakıo ama burda deıller sessız canlı ınsanlar..

mecıdıyekoyde ındım ben nereye ne otobus olur annamaya calıstım her yerde durak var hepsınden baska seyler gecıyor derken kafama dank ettı

otoyoldan hergun bır oraya bır buraya dıreksıyon basında ve yannız gıdıp gelmek hayata olan bagımı kopartmıs, sevgımı ve entegre olabılme yetılerımı yok etmıs. uzuldum kendıme.. bırde not istanbul gece guzel oluyor be.

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Eskiden 17 saat otobüsle yolculuk ettiğim günler olmuştu. Nasıl vakit geçirdiğime hala şaşıyorum. Allah'tan Karedeniz tarafına gidiyorduk, deniz ve orman...

Kedili Şeylerde Ne? dedi ki...

Öyle deme ezberbozanım, uzun süre otobüs/dolmuş falan kullanmayıpta birden bindiğinde napacağını şaşırıyo insan. Dolmuş fiyatını bilmiyosun mesela, bozuk paran olmasına rağmen ne kadar vereceğini bilmediğinden 5'lik gönderiyosun. Para üstü gelince diyosun ha 1,25miş fln.

Veya nolur nolmaz bulunsun diye aldığın 5lik otobüs kartı iki kullanmada bitiyor, meğersem arada zam geldiği için.

Bu arada ben Ankaradaki bu otobüs kartlarına şipşip kart diyorum, şipşip (poşey) çay gibi makinaya sokup çıkartıldığı için :)

Ned Dorsey dedi ki...

Bir gün toplu taşıma araçlarını kullanarak işe gidip gelmek doktor tavsiyeleri arasına girer mi?

Tüm toplu taşıma hatları (minibüsü, dolmuşu, tramvayı, otobüsü, metrosu) bir gün Yeşilköy otobüsleri kadar tenha olur mu?
Olur bence.

Olursa insanlar neden onlardan kopsun bir daha.

Vatansız Kral, Vasıtasız Kral olarak da tarihe geçmiş bulunmaktadır.

Verze dedi ki...

insanlar ise giderken bisiklet kullansa bunlar olmaz, ben hep bisiklet kullaniyorum..ama benimki de laf istanbulda bisiklet kullanigin ilk gun kendini hastanede bulursun.

esrArengiz dedi ki...

vatansız Kral, halkın arasına karışman hoş olmuş. epeydir uzak kaldığın bir dünyayı yeniden teneffüs etmen ciğerlerine her zaman iyi gelir kanımca.

senden ricam; bir blog yazarı samimi ve içten yazarken diline sahip çıkar. Tarumar etmez kelimelerini. ben böyle bir Türkçe kullanımına karşıyım. halkın arasına karış fakat halktan aşağı inme.

annamak, raat... ben bu kelimeleri tanımıyorum.

senin bu tavrın canımı acıttı, bu acının yansıması olarak üslubum sert oldu, affola...

h k dedi ki...

kral'ın esrarengiz'in bu uyarısını dikkate alaacağını hiç sanmıyorum hatta 1e 100 bahis oynuyorum:)

Deniz Ural dedi ki...

Bahsini görüyorum ve 1'e 125'e yükseltiyorum.
(Pokerle ilgili bildiğim birkaç laftan biri, ama olmadı galiba:))

esrArengiz dedi ki...

o halde siteye her yazı girdiğinde kendisini protesto edeceğim.

son durağa gelmeden kaptana bagiracagim: inecek var diye :)

Ali Sağlam dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ali Sağlam dedi ki...

Kaptan sesimizi duyar mı bilmem ama bence de kral bildiğini okumaya devam eder :) Zaten bundan dolayi kral değil mi?

Vatansız Kral dedi ki...

ya burası baska ınsanlara da acık bır yer olduu ıcın herkes aynı fıkırdeyse yazmam olur bıter benım ıcın dert deıl ha bırılerı beenmıo dıe onnar ve kuralları ıcın yannıs olarak damgalanan oysa kendımın ben olduunu ve oole hıssettıım ıcın kullandıı seelerı bırakırmıım eed bırakırım ama canım sıkıldıında artık oole hıssetmedıımde

kendı bloum var ve ıstedıım gıbı at kosturuom burda belırlı bı cerceve olusturuo olabılırsınız buna da saygı duyarım ama kendımı sızın kurallarınıza uydurmamı beklemeın cunku kurallara ınanmıorum
bır alfabenın varlıına
ıletısımın gereklılıııne bıle ınanmıorum
ama bunun yerı burası deıl bunu da bılıorum ve yıne saygı duyuyorum
keyfınıze bakın

yazımın ıcerıı raatsız ettııse eer yapabıleceım bıse yok kım ne hıssettı ve anladıysa o elestırebılırsınız gonlunuzce..

esrArengiz dedi ki...

vatansız kral bey kardeşim,
dili kullanış biçimin konusunda hemfikir değiliz, fakat ben de sana saygılıyım. oysa dili güzel kullanıyor olmak demek bi boyunduruk altına girmek anlamına gelmez. kendin ol tabiki, keşke herkes kendi olabilse. blogunu üstünkörü inceledim, gördüm ki yazı dilinde harfleri kırpılmış kelimeler yok.
ayrıca sevgili vatansız kral; alfabenin varlığına inanma, peki. fakaaaaat! iletişimin gerekliliğine inanmıyorum diyorsan, ben de sana (söylediklerine) inanmıyorum. inandırıcılığı yok çünkü. yazıyorsun, paylaşıyorsun, yorumlar alıyorsun, bunlara cevap veriyorsun. iletişimin süregelirliği gözler önünde.
yaptığım eleştiriye nezaketle cevap verdiğin için teşekkürler. herkes seni beğenemez elbet, fakat kurallardan ziyade ben dile sahip çıkılmalı diyorum kısaca.

sevgilerle